Titlu de stire la Antena 3

Jurnalistii romani au un hobby special, si anume sa gaseasca titluri care mai de care mai tembele pentru stirile lor. As putea sa ofer o lista destul de lunga de exemple, insa ma voi referi la cel mai recent dintre cele gasite de mine. El suna astfel: “Cazurile de rubeolă din Capitală, în creştere. Aproape 500 de îmbolnăviri, în 43 de şcoli buzoiene” (site Antena 3 – nu dau link-ul fiindca nu intentionez sa le fac trafic!)

Ce ne spune titlul citat? In primul rand, faptul ca in Bucuresti, numarul de cazuri de rubeola este in crestere. Pana aici nimic care sa ne alarmeze din punct de vedere semantic. Insa daca adaugam a doua parte a titlului vom afla ca, fara stirea noastra sau a Wikipedia, “capitala” s-a mutat in judetul Buzau.

In alta ordine de idei, trebuie sa mentionez noul val in materie de titluri de materiale de presa. Si ca sa nu para ca le inventez eu, le voi cita ca atare: “VIDEO. N-o să ghiceşti niciodată ce se întâmplă la final. Se bat ca în filme, după care…” (Gandul); “VIDEO. Propunerea care a lăsat 700 de oameni cu gura căscată. “Vrei să…?”” (Gandul); “IMAGINI SPECTACULOASE: Locul de pe pământ unde te simţi ca pe Marte. De ce i se spune “ucigaşul fără inimă”” (Romania Libera).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.