Zilele acestea, diverse publicații, posturi de televiziune și bloggeri dau tot felul de liste cu nume pentru viitorul cabinet condus de Dacian Cioloș (e.g., aici și aici). Unele nume sunt date ca sigure, altele reprezintă doar propuneri. În toată această nebunie, se pot observa câțiva ONG-iști care apar și dispar cu regularitate. Doi sunt de la Expert Forum: Laura Ștefan și Sorin Ioniță. Alții, de prin tot felul de ONG-uri mai puțin cunoscute. Unii s-au trezit parașutați pe acele liste, alții s-au … simțit bine că apar acolo. Unii s-au simțit vizați de diverse instituții pentru că apar pe acele liste, alții … poate chiar au o relație ínstituțională cu acele ínstituții.
Întrebarea zilei este de ce țin mortiș unii ONG-iști să conducă ministere sau agenții guvernamentale?! Oare nu le este mai bine în sectorul non-profit?! Sau procedează și ei precum politicienii, adică puși pe căpătuială?!
Actualizare: Mai mulți ONG-iști au fost invitați să facă parte din Guvernul Cioloș în calitate consilieri de stat. Unii au refuzat după ce au cântărit bine opțiunile, alții au dat-o în gard cu responsabilitatea față de patrie/nație, cu oferta de nerefuzat, cu posibilitatea de a pune în practică ceea ce ei au predicat ani de zile etc. Însă mă întreb și eu pe mai departe: oare care e diferența între cei care au acceptat din astfel de motive și pretenția de a servi interesul național marca UNPR-gabriel oprea?!