[politic-oase] PNL si (i)reala ipocrizie a lu’ Madame Andreea Paul Vass

Nu pot spune ca sunt dezamagit de faptul ca Partidul National Liberal s-a unit cu Partidul Democrat Liberal, zis si “Partidu’ lu’ Basescu”. Nu sunt dezamagit caci PNL-ul m-a dezamagit cu mult timp in urma, cand a acceptat sa faca aliante de conjuctura tocmai impotriva valorilor liberale. Insa nu pot sa nu recunosc ca ma jeneaza enorm discursurile ipocrite ale majoritatii reprezentantilor acestui partid. Andreea Paul Vass e unul dintre cele mai sinistre personaje. De exemplu, azi dadea lectii de corectitudine morala si de gandire economica in direct la RFI. Comenta masura ceruta de ponta de a dubla salariile medicilor pe fondul riscului declansarii unei posibile greve generale in sistemul de sanatate romanesc.

Dar nu trebuie sa uitam nici o clipa cine este aceasta tovarasa parlamentar. Si anume ca a fost arhitectul basist al taierii cu 25% a salariilor pentru toti bugetarii, ca a fost arhitectul a nenumarate masuri fiscale si economice care au saracit atat mediul de afaceri (celebra taxa de protectie mascata de guvernul basescu-boc-poc sub denumirea neoficiala de “impozit forfetar”), cat si populatia (a se vedea si pozitia individei cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului). Sa nu uitam ca la un moment dat, intr-o comisie parlamentara, il intreba pe directorul ANRP cand se vor plati sumele restante catre societatile de evaluare, adica si catre firma familiei sotului sau (detalii aici sau aici).

Aceasta tovarasa nu se sfia sa atace, in 2010, pe blogul personal, postul de televiziune realitatea tv pentru un amarat de titlu (prost titlu, ce-i drept!). Numai ca mintea cu nerusinare in argumentatia sa:

“Realitatea TV titreaza incorect: “Minus 25% pentru copil”, preluand o postare de pe acest blog. Alocatia pentru copii si pentru persoanele cu handicap raman neatinse. Indemnizatia pentru cresterea copiilor, care reprezinta o forma de venit salarial pentru mame, scade procentual.” (Sursa)

Indemnizatia pentru cresterea copilului nu este “o forma de venit salarial pentru mame”, ci un “beneficiu de asistenta sociala” care se acorda in perioada de crestere a noului-nascut in anumite conditii si pe baza contributiei anterioare a mamei, respectiv tatalui (pentru situatia in care tatal este cel care intra in concediu de crestere). A se vedea detalii aici. Cu alte cuvinte, indemnizatia respectiva este o forma de asistenta sociala pe care statul are obligatia sa o acorde tocmai pentru faptul ca ne ia taxe si impozite.

Sunt curios daca Madame andreea paul vass se tine de indemnul pe care ea insasi il reda in postarea de pe blog din care am citat anterior, si anume ca ar fi de acord ca parlamentarii sa contribuie cu indemnizatiile lor la diminuarea datoriei publice:

“Sustin, in schimb, din toti rarunchii demersul petitiei prin care parlamentarii sa contribuie masiv cu indemnizatiile lor la diminuarea datoriilor actuale.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.