Global Bioethics Forum 2015

Nu prea am timp sa scriu pe blog, insa pentru asa ocazie am rupt 2 min ca sa pun 5 randuri aici. Noul proiect al Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics merita din plin. Cine nu stie ce este acest Centre…, poate sa intre pe site si sa afle cu ce ne ocupam, ce echipa minunata avem si mai ales ce lucruri faine facem.

Unul dintre aceste lucruri este tocmai Global Bioethics Forum, un eveniment cu totul diferit de clasicele conferinte de bioetica sau, mai general, de etica aplicata, dar la fel de diferit si de evenimentele business. GBF, dupa cum l-am prescurtat noi, se va desfasura anual si va reuni cele mai influente personalitati din domeniul bioeticii cu scopul precis de a trasa tendintele in domeniu, dar mai ales de a pune in discutie toate acele dezvoltari din zona biomedicala si nu numai care pun probleme morale si ne fac sa ne gandim de 2 sau 9 ori daca sa continuam pe acelasi drum.

Global Bioethics Forum este organizat de un consortiu international de organizatii si se va muta de la un an la altul in alta tara. Initiatorul este, dupa cum cred ca ati intuit, chiar Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics. Iar prima editie, cea din 25-27 iunie 2015, va fi gazduita de Sibiu. Am ales Sibiul atat pentru cum arata orasul, dar si imprejurimile. In cele 3 zile de evenimente, dezbateri si workshop-uri, ne vom gasi putin timp ca sa vizitam si una, doua biserici fortificate din Ardeal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.