Alergia la prostie

Oricat de subiectiva ar parea aceasta alergie, ea este in top-10 cele mai enervante reactii fiziologice si mentale. Macina nervii si face sa apara reactii cutanate fara nici un alt semn prevestitor. Alergia la prostie se dezvolta ca urmare a unor situatii extrem de simple. De exemplu, primesti un mesaj pe ’email’ de la o mare companie de publicitate si afli cu stupoare ca pentru ei regulile gramaticale lipsesc aproape cu desavarsire. Vorbesti cu un ‘piarist’ si descoperi ca Lolita este numele de scena al unei domnisoare ai carei nuri flutura sub lentila hoata a unei camere video. Discuti la un eveniment cu un consultant de management si afli ca SWOT este o metoda de analiza a riscurilor, iar de la un ong-ist neinfricat ca integritatea reprezinta conformitatea cu legea. Si usor, usor incepi sa te scarpini pe brate si nu cunosti motivul.

Dai cumva din picior in timp ce citesti aceste randuri? Afla ca suferi deja de alergie la prostie. Randurile de mai sus nu au facut decat sa-ti reaminteasca de obiectul alergiei tale.

Sa stii ca nu exista leac, ci doar tratament. Medicii recomanda lobotomizarea ca masura extrema, cam asa cum in cazul Angelinei Jolie a functionat starpirea sanilor, dar ceea ce vine oferit in fiecare retetar in parte este maiestosul antidepresiv. Prozac la kilogram, Sarafem cu lamaie, Ladose cu Orwell sau Kafka, Fontex cu dusuri reci, Fluoxetine cu cafea si prieteni buni alaturi. Si tot nu trece.

Eu ma opresc aici. Ma duc la tratament. Bodega se inchide pe perioada nedeterminata. Poate pana revin cu blogul de pe ‘Adevarul’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.