Si RFI Romania da in boala presei romanesti?!

Presa din Romania sufera de ceva ani buni atat de mania persecutiei, cat si de o boala mai noua pentru ea, si anume laudarosenie acuta. Daca prima boala face ca orice post de televiziune sau ziar sa strige ca din gura de sarpe ca politicienii sau institutiile statutului incearca sa le puna pumnul in gura, cea de-a doua implica o stima de sine exagerata si o atitudine aroganta fata de colegii de breasla. Aceasta a doua boala se manifesta prin publicarea tirajelor ori prezentarea publica a audientelor. Nu e saptamana de la bunul Dumnezeu sa nu se intample asta cu/pe toate canalele TV de stiri. In presa, lucrurile sunt un pic diferite in sensul ca in locul pronuntarii unor cuvinte sau prezentarii unor grafice avem afirmatii scrise de genul “Doar ziarul nostru a relatat de la locul faptei…” sau “Doar gazeta noastra are un reporter in zona de conflict…”. De parca pe cititori i-ar interesa ca doar ziarul X are acces direct la informatii ori ca sunt singurii care au trimis un jurnalist la locul faptei, asa cum ar trebui de altfel sa faca.

In dimineata asta, urmarind stirile pe website-ul RFI Romania am ramas socat sa vad ca unul dintre reporterii acestei institutii media despre care aveam un punct de vedere pozitiv calca in strachini. La finalul articolului “Adio Schengen? Ministrul german de interne cere Comisiei Europene măsuri împotriva României”, Laurentiu Diaconu-Colintineanu scrie urmatoarele randuri:

“RFI ROMANIA este singura entitate media care a relatat vineri, 11 octombrie, despre verdictul pronuntat de tribunalul social din Renania de Nord-Vestfalia si singura care a identificat potentialul unui nou scandal ce vizeaza aderarea la Schengen si ridicarea restrictiilor de pe piata muncii la 1 ianuarie 2014. (Sursa: aici)”

Prin urmare, ma intreb daca si RFI Romania a dat in “laudarosenie acuta”?!

2013-10_rfi-romania

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.