“Da, Doamne, sa ma cheme la interviu, sa le dau teapa!” [Articol invitat]

Autor: Crina Brailoiu

Exista Dumnezeul betivilor, care are mai mare grija de ei decat avea mama lor. N-ai sa vezi nicio zgarietura dupa vreo cazatura grava, care ar baga in coma sau in ghips un om treaz. Cel mult va descoperi o vanataie, dupa ce se va trezi, fara sa-si aminteasca vreun detaliu.

Mai exista Dumnezeul prostilor, care ii apara pe cei saraci in duh; acestia sunt cei invidiati de celelalte categorii de oameni, caci fac cinste proverbului “prost sa fii, noroc sa ai”.

Nu in ultimul rand, avem mai tanarul Dumnezeu al candidatilor, la care se roaga in fiecare seara diversi cetateni de profesie candidati care au ca job principal trimiterea de “siviuri”. Acest specimen apartine unei categorii care nu doar face umbra degeaba Pamantului, dar incurca pe cei care ar da orice ca CV-ul le fie macar vizualizat de catre recrutor. Rugaciunea acestor incurca-lume este stiuta doar de ei, pastrata cu sfintenie si transmisa cu grija numai celor “insemnati”. Probabil ca ea suna in genul: “Stiu Doamne ca (nu) am un loc de munca dar imi doresc foarte mult sa fiu chemat la interviu! Si promit, Doamne, ca dupa ce ma programeaza duduia, voi face tot posibilul sa nu ma prezint, sa nu anunt ca voi lipsi si nici sa nu raspund la telefon, daca ma suna ingrijorata ca as fi patit ceva. Astfel, Doamne, voi putea sa dovedesc ce smecher sunt eu si ce fraieri sunt ei, cu tot cu multinationala lor. Amin.”

Din pacate da, exista foarte multi candidati care sunt contactati, invitati la interviu si programati. Din motive doar de ei stiute, dar intuite de noi, ceilalti, acesti parameci nu binevoiesc sa contramandeze sau sa reprogrameze un interviu, asa cum ar face orice adult responsabil, orice om normal care nu gandeste egoist. Lasand faptul ca denota un comportant de la infantil pana la lipsit de moralitate fata de companie, prin atitudinea lor, acestia reduc sansele reale de angajare, pe care le-ar avea alte personae care isi doresc un loc de munca.

Acesta este doar un motiv pentru care selectia si recrutarea omului potrivit reprezinta o adevarata provocare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.