Cand intelectualii o iau razna

Nu trebuie sa ma uimeasca toti acesti intelectuali rasati care vor sa-mi dea lectii de moralitate. Dimpotriva, trebuie sa le multumesc domnilor si doamnelor respective! Chiar am nevoie sa fiu pus la punct de fiecare data cand o iau pe aratura si cred, in prostia mea, ca pot gandi cu propriul cap. Trebuie sa ma certati ori de cate ori am o idee diferita de a dumneavoastra, sa-mi aratati cu degetul directia cea buna, iar atunci cand refuz sa ma uit inspre zarea indicata … sa-mi dati si un sut in fund.

Pe de alta parte, este important sa inteleg, eu cel de aici, din Romania mult iubita, ca nu as putea niciodata sa vad, sa interpretez corect ce se intampla in tara mea. Am nevoie sa veniti dumneavoastra de peste mari si tari, de la New York sau Tokyo, ca sa-mi spuneti, cu detasarea necesara, de ce X politician trebuie busit sau, dimpotriva, aparat. Iar daca nu sunt suficient de cooperant, bineinteles, am nevoie de o corectie pe masura.

Dar nu trebuie sa uitati un lucru fundamental: opiniile exprimate de mine, oriunde, nu sunt decat politice. Daca imi permit luxul de a comunica un argument care are legatura cu plagiatul in universitati, de exemplu, trebuie sa se stie ca el nu tine de managementul eticii in universitati, ci de politica. Chiar si atunci cand nu dau nume sau refuz disputele politice. Prin urmare, si cu aceste ocazii, putine la numar, merit sa primesc cateva nuieluse pe cojoc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.