De ce sunt eu critic…

Nu va asteptati sa gasiti aici o explicatie pentru atitudinea mea permanent critica. Nu despre asta vreau sa scriu azi, ci despre autosuficienta de care dau dovada “specialistii” din Romania. Dar sa incep cu inceputul.

In cursul acestei saptamani am avut o intalnire de lucru cu niste experti din aria mea de interes. Dincolo de faptul ca eu sunt circumspect in a lucra cu persoane pe care in trecut le-am criticat, si nu tocmai gentil, am gasit de cuviinta sa atrag atentia asupra utilizarii improprii a terminologiei noastre, extrem de tehnice. Reactia, de data aceasta, a fost una colegiala, in spiritul colaborarii si incercarii de a produce un material comun care sa ne faca cinste amandorura.

Bineinteles ca modul in care am fost tratat m-a scarbit pur si simplu. Mi s-a reprosat ca nu stiu limba romana, argumentul facand apel la absenta din DEX a unui termen care s-a dovedit a fi acolo, si ca fac trimit la autoritatea unui individ de care nu stie nimeni. Cine credeti ca era individul de care nu stie nimeni?! Pai nimeni altcineva decat cel mai mare specialist pe care il are Romania pe domeniul respectiv, ala care a scris cele mai apreciate carti si studii. :))

Cu greu m-am abtinut sa nu-i var o vorba de duh. Dar m-am gandit ca nu e vina lui ca se crede un dumnezeu mai mic al domeniu. Si noi, ceilalti specialisti, suntem vinovati fiindca nu am luat atitudine niciodata cand individul o lua pe aratura. L-am lasat sa faca pe expertul, iar acum ne afecteaza si pe noi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.