Hurezeanu, Tatulici, Turcescu si etica presei (1)

Pentru multi, Hurezeanu a fost/este un jurnalist profesionist. Ma intreb daca in definitia “jurnalistului profesionist” ar trebui sa intre si etica profesionala. Daca etica jurnalistului este optionala, atunci dl Hurezeanu nu are de ce sa nu mearga pe banii Gold Corporation Rosia Montana in Noua Zeelanda.

Cum comentati voi plecarea lui Hurezeanu, Tatulici si Turcescu in Noua Zeelanda pe banii Gold Corporation Rosia Montana in Noua Zeelanda?

3 Comments

  1. Cred ca ar fi pripit sa-i judecam inainte de a avea toate datele. As zice sa asteptam sa se intoarca si sa ne spuna ei ce si cum prima data.

  2. In orice tara normala, aceasta “colaborare” este considerata conflict de interese. Sunt multiple motivele pentru care putem sa consideram ca exista un conflict de interese si am sa le detaliez in partea a II-a a comentariului meu. Pana una alta, ar trebui sa discutam in ce masura codurile “deontologice” ale CRP si COM reusesc sa ne faca sa intelegem de ce este gresit sa mergi pe banii unei companii intr-un stagiu de documentare pe o tema despre acea companie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.