Hoteluri infecte din Romania de care e musai sa te feresti

Mi-a fost dat sa trec prin multe hoteluri din Romania. De la 2 stele la 5 stele, de la hotelurile de pe litoralul romanesc (un eufemism pentru un petec de pamant plin de gunoaie de pe marginea unei balti) pana la cel mai vestic punct al Romaniei, de la nord la sud, de la Vaslui sau Iasi pana la Craiova si Timisoara. Fiindca in ultimele 6 saptamani am ajuns sa fac de 3 ori toxi-infectie alimentara mancand sau petrecand noaptea la hoteluri care nu-si merita denumirea, nu doar stelele, fiindca una dintre colege s-a ales cu un herpes de toata frumusetea de la prosoape, fiindca am avut situatii in care le-am explicat direct si deschis directorilor/administratorilor de hoteluri ca am fost inselati cu privire la conditiile de cazare sau capacitatea/formatul salilor de conferinta, am decis sa incep o lista neagra a acelor cladiri care nu merita sa fie inscrise nici in circuitul turistic, nici in cel al evenimentelor de business.

Disclaimer: daca ii trece cuiva prin cap faptul ca m-ar putea da in judecata pentru ca ii fac de ras sandramaua, trebuie sa stie ca nu vorbesc fara dovezi. Mai mult, multora dintre hotelurile mentionate mai jos le-am scris in caietul de reclamatii si sugestii, iar problemele cu care m-am confruntat eu nu au fost remediate. By the way, voi refuza orice oferta din partea firmelor de organizare de evenimente care includ aceste hoteluri si ma gandesc serios la un mecanism pe care sa-l recomand institutiilor publice din Romania pentru a se proteja de situatiile prin care eu si multi altii au trecut.

Sa incepem:

  • Hotel Belvedere*** (Predeal, Jud. Brasov) – mancarea este foarte proasta si restaurantul arata ca acum 30 de ani, iar sali de conferinte sunt improprii organizarii de evenimente (atat sala mare de vis-a-vis de “spa” — stalpi pe mijloc, accesul in situatii de urgenta este dificil –, cat si fosta braserie, unde miroase a mancare de la bucataria hotelului).
  • Hotel Best Western*** (Zalau, Jud. Salaj) – hotelul functioneaza intr-o cladire din perioada comunista, cu camere extrem de mici de iti rupi picioarele si “frumos mirositoare”, iar sala de conferinta este o fosta sala de mese (probabil), cu scaune incomode, stalpi pe mijloc, aparate insuficiente pentru a mentine o temperatura adecvata in incapere. Internetul nu functioneaza decat in hol, la receptie.
  • Hotel Muntenia*** (Pitesti, Jud. Arges) – camerele nu sunt dotate decat selectiv cu aer conditionat, iar pretul este urias pentru conditiile din camera, mancarea este execrabila si sala de conferinte este improprie pentru evenimente atat pentru cum arata cat si pentru faptul ca aparatul de aer conditionat nu face fata. Atentie la parcare.
  • Hotel Olimp*** (Cluj-Napoca, Jud. Cluj) – este cel mai nasol hotel ever, cu camere putind a tutun si a hazna. Hotelul este de fapt un fost depozit de materiale de constructii. Mancarea nu este comestibila, iar sala de conferinte reprezinta pentru ei de fapt o reamanajare a unei sali de restaurant pe care o folosesc pentru nunti. Mi-a fost scarba sa ma spal in baia ai infecta. Plus ca e foarte departe de centrul orasului.
  • Hotel Perla*** (Mamaia, Jud. Constanta) – camere mici si jegoase la propriu, mancare proasta si servire execrabila (majoritatea ospatarilor sunt elevi de liceu, de 16, 17 ani), baia arata infect, cu cadita de la dus “colorata” de mizerie, prosoape cu pete, frigiderul care ar trebui sa stea drept mini-bar este gol iar peretii sunt varuiti si te murdaresti de indata ce te atingi de ei. Nu exista locuri de parcare. Internetul nu functioneaza.
  • Hotel Racova*** (Vaslui, Jud. Vaslui) – este un hotel comunist infect, unde mancarea este foarte proasta iar sala de conferinte nu are nimic in comun cu descrierea de pe site (are stalpi pe mijloc si tot felul de elemente care o micsoreaza din punct de vedere al spatiului util.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.