Internet la evenimente

1. Avem cea mai buna conexiune la Internet atat la nivelul Europei, cat si la nivel global. Toate topurile in ceea ce priveste viteza si accesul la Internet ne plaseaza in primele 20 de tari, daca nu cumva chiar mai sus. Preturile sunt, comparativ cu alte tari, relativ mici intrucat competitia pe piata distribuitorilor de semnal este si ea relativ acceptabila (inca am semne de intrebare in ceea ce priveste marii cablisti!). Ce nu e relativ in tara asta?!

2. Avem o ospitalitate prozaica pe care unii au incercat sa o exploateze in scopuri comerciale, prin asa-zisele reclame pentru “brandul de tara”. Insa adesea confundam ospitalitatea de care dadeau dovada inaintasii nostri, faza aia cu paine si sare si primirea oaspetelui ca pe un rege, si deschiderea pe care o aratam noi strainilor pentru ca presupunem din start ca au si bani.

3. Adesea avem parte de evenimente de business si academice “misto”, la care poti afla lucruri noi si chiar sa cunosti oameni care au expertiza in domeniul in care activeaza. Uneori chiar pleci cu tolba plina si iti amintesti cu placere de evenimentele respective chiar si dupa ani de zile.

Cu toate acestea, aproape toate locatiile pentru evenimente dau “net” pe bani, pe multi bani. 3.5 Euro plus TVA pentru fiecare cont sau o suma fixa pentru acces pentru tot evenimentul. Asta cu toate ca acea conexiune este de cele mai multe ori extrem de slaba, ca semnalul bate doar pe jumatatea stanga a salii sau nu si in hol. Pe mine ma scoate din sarite faptul ca am net gratuit la Piata Universitatii, fix la fantana, dar trebuie sa platesc la un hotel de 5 stele. Sau, si mai frumos, am net gratuit la cafeneaua hotelului, dar in sala de conferinte trebuie sa platesc.

Inteleg nevoia hotelurilor si patronilor acestora de a castiga bani, cat mai multi bani. Dar, in acelasi timp, cred ca nu se pot face bani cu conditii de tot rahatu’. Pana si bulgarii sunt mai bine organizati in aceasta privinta si ofera, in capitala lor, in Sofia, servicii de ‘dojdemii’ de ori mai bune decat la cele mai multe locatii din Bucurestiul nostru mult iubit.

Ce am vrut sa spun cu acest comentariu?! Ca am ajuns sa ne comportam in Romania de parca am fi la Londra sau Paris, nu in Bucuresti, in Europa Centrala si de Est, intr-un colt de lume. Fratilor, nu puteti cere pret de Las Vegas cand oferiti conditii de Berceni. Ah, iar Cluj-Napoca, da, asta este denumirea corecta a orasului ala mic din inima Ardealului care se dezvolta mai repede decat Bucurestiul, are locatii mai putine dar esti tratat mai bine decat in capitala. Tind sa cred ca la fel e si la Timisoara…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.