Un mesaj care merita atentia oamenilor de afaceri

“Ziarul Financiar” a publicat la ceas de noapte, odata cu sarbatorirea a 15 ani de existenta, un mesaj care merita intreaga atentie a oamenilor de afaceri din Romania, indiferent de culoarea politica, de nuantele de gri pe care le poarta ori de cifra de afaceri. Extrag doar ultimele doua paragrafe caci acelea contin cea mai puternica forma a mesajului intentionat de Cristian Hostiuc.

“Dacă voi, cei care formaţi această clasă a an­tre­­prenorilor, a oamenilor de afaceri mai mari sau mai mici, a managerilor sau a profesioniştilor din diferite domenii, care v-aţi născut şi v-aţi câştigat respectul în ultimii 15 ani aţi fi puţin mai uniţi, dacă aţi învăţa să daţi puţin înapoi societăţii din jurul vostru din câştigul obţinut, dacă aţi bate cu pumnul în masă şi aţi ieşi efectiv în stradă atunci când clasa politică şi administraţia vă încalecă, atunci România ar arăta mult mai bine, ar fi mai prosperă şi aţi avea mai mult de câştigat, atât voi, cât şi oamenii din jurul vostru.

Acesta trebuie să fie obiectivul următorului de­ce­niu pentru toată clasa de business. Este rândul vostru să vă luptaţi pentru un viitor economic aşa cum vreţi voi să fie, nu cum vor cei care ne conduc din punct de vedere politic. Asta dacă nu vreţi să pierdeţi ce aţi câştigat.” (Sursa: http://www.zf.ro/zf-24/opinie-cristian-hostiuc-directorul-editorial-al-ziarului-financiar-este-randul-vostru-sa-iesiti-in-strada-video-11702015)

Poate a venit timpul sa intelegem ca nu suntem calul de bataie al nimanui, ca motorul acestei tari suntem noi, “antreprenorii, oamenii de afaceri mai mari sau mai mici, managerii sau profesionistii din diferite domenii.” Noi suntem cei care generam venit la bugetul Romaniei iar a ne lasa jecmaniti prin taxe si impozite, fugariti prin cotloanele birocratiei ori haituiti prin institutiile publice este similar cu sinuciderea, nu cu dezvoltarea economica.

Cand un ministru, adica un membru al Guvernului Romaniei, te face hot, nu poti sa stai cu mainile in san si sa te resemnezi. Nu ne-am resemnat atunci cand am intampinat dificultati in mediul economic, de ce am face-o acum? Ca atare, ma tot intreb cum vor reactiona directorii de multinationale la comentariul lui Liviu Dragnea de la ProTV din weekend-ul care tocmai s-a incheiat. Va amintesc afirmatia ministrului respectiv:

A crescut PIB-ul, a crescut numărul locurilor de muncă nou create şi cu toate accestea încasările de la buget au scăzut. E clar că undeva se fură…” (Sursa: http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/dragnea-despre-slaba-colectare-la-buget-e-clar-ca-undeva-se-fura-318092.html)

In Germania sau Austria, Franta sau Marea Britanie, un ministru asupra caruia planau suspiciuni de frauda isi dadea imediat demisia. Insa onoarea e o chestiune greu de gasit in Romania de azi, se pare.

[NB: S-ar putea redevin cititor de ZF daca vor reveni la nivelul de calitate de altadata sau si-l voi depasi!]

1 Comment

  1. Afirmatia asta a fost facute de parca vorbim de doar cateva persoane… vorbim de un sistem care fura, sistemul general, insa este un subiect non-sens precum s-a dovedit construirea soselelor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.