Unde sunt revistele de cultura?

De curand mi-am cumparat “Contemporanul. Ideea europeana”. Speram sa gasesc in paginile sale oportunitatea de a publica niste texte care stau la dospit de prea mult timp. Stiam revista de mai bine de 17 ani si intotdeauna m-a frapat aerul de publicatie … cum sa spun … neterminata, nearangajata, neprofesionist redactata.

Speram ca in decursul acestor aproape doua decenii sa fi facut oarecare progrese. Din nefericire, am aruncat banii pe fereastra. “Contemporanul” nu este genul de revista de cultura pe care sa iti doresti sa o cumperi a doua oara, nici macar pe care sa o citesti de la un capat la celalalt.

Ce ar fi de reprosat revistei in cauza? Pai de la numarul mare de “batranei” care publica in paginile sale pana la modul neglijent de asezare in pagina, de la textele mult prea lungi si scrise mult prea inghesuit pana la faptul ca intreaga revista este “neagra” de la excesul de text si tus. De asemenea, as fi vrut sa regasesc o varietate mai mare de articole, nu doar literatura si critica literara.

Dezamagitor! Unde sunt revistele de cultura? Pe net? Unde pe net? Eu nu vad nimic demn de luat in seama pe net.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.