Manipularea este in toi

Multa lume ma antipatizeaza pentru ca spun lucrurilor pe nume, pentru ca urasc ipocrizia si reactionez ori de cate ori cineva incearca sa vanda gogosi. Dupa materialele din seara aceasta, sunt sigur ca vor fi multi care ma vor injura ori de cate ori ma vor zari pe strada. Insa, trebuie sa le spun de pe acum ca imi pare rau. Creierul meu nu este deloc odihnit precum este al lor. Asa ca ma simt dator sa arat cu degetul manipularea josnica pusa in joc de asociatiile pentru protectia animalelor si unii dintre simpatizantii lor. Un exemplu in acest sens ne este oferit de ‘coditianul.ro’, un website folosit de diversi indivizi la tot felul de diversiuni. Haideti sa vedem ce se spune acolo, printre multe altele:

Un copil a vrut să se arunce de la etaj

În fiecare seară, în special în zona supermarketurilor se aud discuţii despre ce „rămâne” pe unde au trecut hingherii. „Copilul meu nu mai doarme de cinci nopţi de când se ridică masiv câinii. La o vecină copilul ei de opt ani a vrut să se arunce de la etajul doi după ce a fost ridicat câinele cu care se juca în faţa blocului şi care îl aştepta în faţa şcolii când termina cursurile”, ne-a relatat o doamnă care şi-a spus doar iniţialel – I.C. „Suntem în duşmănie acum cu două familii din bloc. S-au luat de mine şi de soţul meu pentru că nu am fost de acord cu omorârea câinilor. Oprescu şi Parlamentul au scindat oamenii. Unii au arătat tot ce au mai urât în ei acum” (D.M.) Astfel de discuţii nu sunt singulare, pot fi auzite în tot Bucureştiul şi atenţie, nu este vorba de persoane implicate în vreun ONG. (Sursa: http://www.cotidianul.ro/super-tunul-dat-de-sorin-oprescu-222362/)

Ca si in alte cazuri din zilele acestea (vezi alte 2 exemple aici si aici), dar si ca in urma cu cativa ani, se joaca tare cartea emotiilor puternice. Minciuna sfruntata si inflorirea realitatii, impreuna cu reactiile umorale, adesea isterice, sunt elementele pe care mizeaza acesti oameni cu caracter ‘scarbalnic’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.