Sariti! Masacru! Ne omoara cainii!

Deja nu cred ca mai putem vorbi de isterie in masa, ci de un atac sistematic la adresa bunului simt. Iar presa romaneasca, locala si centrala, din lipsa competentei, a cazut in plasa asociatiilor pentru protectia animalelor si publica tot felul de intoxicari menite sa umble la corazón si sa inflameze opinia publica.

Un exemplu de intoxicare ne ofera DECENews:

După ce eutanasia a fost votată de către deputați și a devenit legală, au început să apară cadavrele câinilor maidanezi. Înțeleasă ca o ucidere în masă de către populație și ca o “metodă decentă” de a scăpa de maidanezi de către parlamentari, eutanasia nu salvează România, ci arată până unde poate merge cruditatea oamenilor. (Sursa: http://www.dcnews.ro/2013/09/atentie-imagine-socanta-autoritatile-au-inceput-eutanasia/)

sariti-masacru-1

De fapt, autoarea, o anume Roxana Covrig, preia pe nemestecate informatia de pe un alt portal de stiri: Sighet24/7.ro. In locul cu pricina se afirma printre altele urmatoarele:

Se pare că autoritățile din Sighet s-au apucat la modul pompieristic să omoare câinii fără stăpân de prin oraș, fără să țină cont de prevederile legale.

Imaginea alăturată ne-a fost trimisă de un cititor al Sighet 247, contrariat de cum primarul a decis să rezolve problema câinilor fără stăpân din municpiu.

Cititorul care ne-a trimis poza declară că aceasta a fost făcută azi dimineață pe strada Câmpu Negru din Sighet. Sperăm că poza este reală și nu este o glumă proastă. (Sursa: http://www.sighet247.ro/s/imagini-socante-caini-maidanezi-omorati-si-aruncati-la-marginea-sighetului/)

sariti-masacru-2

Faptul ca informatiile din cele doua materiale de presa nu sunt verificate paleste cu totul in fata acuzatiei de furt intelectual. De fapt, poza care apare pe ambele portaluri de stiri este furata de pe un site ucrainian si nu reda in nici un fel un asa-zis masacru la adresa cainilor comunitari din Romania.

Imaginea cu pricina pe DeceNews:
sariti-masacru-3

Imaginea in materialul citat, pe Sighet 24/7:
sariti-masacru-4

Si imaginea pe site-ul ucrainian de unde a fost furata:
sariti-masacru-5
Link: http://mignews.com.ua/ru/articles/105646.html

De fapt, orice om cu putin creier si-ar pune intrebarea “unde are loc acest masacru?”. Sau macar in baza a ce are loc masacrul? Legea adoptata in Parlamentul Romaniei deunazi nici macar nu a ajuns la promulgare la presedintele Romaniei, ca sa nu mai zic de publicarea in Monitorul Oficial si intrarea efectiva in vigoare. Dar pentru creierele mult prea odihnite ale zecilor de romani este suficienta o poza ca sa sara la gatul concetatenilor.

Pana una alta eu va indemn sa beti un pahar cu apa rece, de izvor, si sa cereti dovezi tuturor celor care invoca un masacru la adresa maidanezilor. Iar atunci cand vedeti poze, fiti sceptici si cautati pozele pe net cu ajutorul Google Image sau, daca va pricepeti, uitati-va in codul sursa al imaginilor respective.

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.