Presa aservita intereselor unei corporatii sau doar proasta din fire?

De duminica seara, centrul Bucurestiului este blocat de protestatari. Oameni de toate varstele si de toate coloraturile politice, din toate ‘paturile sociale’ si cu nivele de studii dintre cele mai variate, isi striga nemultumirea fata de aprobarea de catre Guvernul Romaniei a unui controversat proiect minier. Din pacate, tot de duminica seara, majoritatea covarsitoare a televiziunilor presa din Romania au tinut tine sub tacere ce se intampla cu adevarat in Piata Universitatii.

De fapt, majoritatea presei romanesti presa romaneasca tace malc in legatura cu protestele din toate orasele de duminica seara, cand in mai multe orase din tara si din strainatate unde romani cu capul pe umeri au iesit in strada sa spuna “NU” exploatarii de la Rosia Montana. Presa tace pentru ca zi de zi, pe toate posturile de televiziune ruleaza reclamele celor care doresc sa exploateze zacamantul de aur de la Rosia Montana. Pe nimeni de la CNA nu deranjeaza faptul ca tot audiovizualul romanesc a devenit captivul unei singure companii, exact la fel cum o piata devine captiva cand apare monopolul sau cand se vorbesc intre ele companiile.

Rusinos este ca insasi televiziunea de stat, TVR, tace malc. Ce tu informatii cu privire la blocarea arterei principale care leaga Piata Universitatii de Piata Romana?! Ce tu reactie la acuzatiile de cenzura aduse echipei de la Stiri?! Nimic! De parca acei oameni din strada nici nu ar fi acolo.

In situatia data, imi pun si eu o intrebare simpla: oare putem spune ca o parte destul de mare din presa este aservita intereselor unei corporatii, ii este frica sau este doar proasta din fire?

[Update] Modificarile aduse comentariului au fost inspirate de Aurelian Horja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.