Cine este de vina?

Saptamana trecuta a cedat din senin harddisk-ul laptopului meu. Fara nici un semn prevestitor, Sistemul de operare a inceput sa-mi semnaleze faptul ca am bad-uri pe HDD. Am inlemnit la propriu la vederea mesajului, mai ales aveam mii de lucruri la care nu apucasem sa fac back-up. Ce sa fac, ce sa fac?

Initial, ca orice om care a depasit momentul surabariilor, retelisticii si asamblarii de calculatoare prin vecini, mi-am zis sa-mi cumpar un laptop nou. Actualul este atat de uzat incat daca mergi la o intalnire de afaceri te rogi sa nu fie nevoie sa-l scoti din geanta. Dat fiind faptul ca totusi baza lui nu pare sa aiba nimic, am decis in final sa nu arunc 2000, 3000 de lei pe apa sambetei si sa inlocuiesc doar piesa deteriorata.

Zis si facut. Sub impulsul momentului, am dat comanda la o firma de distributie de echipamente IT si mi-am ridicat noul HDD cu 750GB la 7200 rpm. De cum am ajuns acasa m-am pus pe mesterit. Am scos frumos capacul si imediat am dat sa scot si HHD. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca HDD meu nu era peins in nici un surub asa cum cere tocmai constructia echipamentului. Dun punctul meu de vedere, aceasta slaba fixare a HDD-ului este cel care a dus la aparitia unor erori pe platane. Acum imi pun intrebarea normala, zic eu, cu privire la cine este vinovat. Sa fie vorba de producator? Care a uitat sa puna 2 suruburi? Sa fie distribuitorul? Care poate a inlocuit HDD-ul ca sa ma fraiereasca cu o piesa mai veche. Sau eu insumi? Pentru ca laptop-ul e iesit din garantie iar eu poate am dat cu el de un colt din apartament si asa s-a intamplat ca scrierea pe platane sa duca la erori.

Este evident ca nu mai pot cere nimanui sa-mi plateasca daune ca de o saptamana ma rog de unul si altul sa folosesc echipamentele lor, dar as vrea sa ma feresc de firma producatoare sau de ea de distributie, daca e o problema la ei. Deci a cui este vina?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.