“Iohannis presedinte!” – simpla intoxicare

In dimineata asta, oamenii de serviciu ai unui partid au lucrat de zor si mi-au plantat doua comentarii pe blog. Bine ca la mine toate comentariile sunt cu moderare caci altfel deveneam o victima sigura a acestor dromaderi.

Comentariile sunt identice, doua copy/paste-uri menite sa induca ideea ca Iohannis va candida la functia de presedinte al Romaniei. Tehnica este clasica pentru multi dintre cei care sunt atenti la ce se intampla in online-ul local si care stiu cum unul dintre partidele detronate de actuala coalitie de guvernare a practicat acelasi discurs la precedentele alegeri prezidentiala, victima fiind in acel caz Geoana. Practic, cand ajungi sa cauti ceva pe internet despre Iohannis, vei sfarsi prin a avea o lista cu rezultate care au asociate astfel de comentarii. E o tehnica de manipulare veche ce se foloseste de instrumente noi. Le-a mers cu Geoana, la care atunci cand cautai pe net era asociat cuvantul “prostanac” sau “Sorin Ovidiu Vantu”. Sunt siguri ca le vor merge si acum.

Ce stau eu si ma intreb este ce doresc sa mascheze cei care au initiat acest atac. Unde vor sa ajunga cu astfel de comentarii? Orice om normal la cap stie ca oricat de bun manager de administratie locala ar fi un individ, asta nu-l califica in mod automat si pentru functia de presedinte al Romaniei. Pe de alta parte, comentariul, in opinia mea, este intentionat sa inflameze toti nationalistii de bine si toti indecisii. Il si aud de Nea Jean de la Sifonarie: “Ce ma, sa fie un neamt presedintele Romaniei?! Da ce ma, s-au terminat romanii adevarati in Romania de vrea asta sa fie presedinte?”

Pentru ilustrare, va pun o imagine cu comentariile in cauza:
iohannis presedinte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.