O explicatie necesara

Am fost intrebat de un amic de ce am atat de putine comentarii pe blog de vreme ce unele dintre temele discutate de mine sunt actuale si extrem de caustic abordate. O explicatie ar fi aceea ca traficul e mic. Nu scriu pe blog ca sa fac trafic, ci ca sa comunic unele lucruri pe care le gasesc interesante. Nu vreau sa traiesc din blog, caci nu aceasta este activitatea mea principala. Blogul este doar un instrument de care ma folosesc pentru a comunica, nu un scop.

In al doilea rand, toate comentariile sunt filtrate. Altfel spus, nu am de gand sa las sa treaca nici un comentariu care foloseste limbaj vulgar sau care nu vine cu argumente pentru a sustine un punct de vedere sau altul. E aiurea, in opinia mea, sa vezi ca te “spurca” tot felul de indivizi pe propriul blog. Democratia nu trebuie sa se manifeste pe blogul meu, ci in piata, in societatea romaneasca. La mine pe tarla, eu sunt stapanul si nu vreau sa se gaseasca vreun purice internaut care sa ma faca in fel si chip.

Iar in al treilea rand, blogul de fata nu se adreseaza agaricilor, adica acelor indivizi incapabili sa gandeasca cu propriul cap, incapabili sa-si puna rotitele in functiune. Cand discut despre etica in afaceri, etica in comunicare sau in cine stie ce alt domeniu, nu o fac pentru cei care nu inteleg, ci pentru cei care au capacitatea de a-si pune intrebari, de a cauta raspunsuri, de a investiga mai departe pe cont propriu. Blogul meu nu este, ca sa fiu suficient de dur, pentru rumegatoare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.