“Ortodoxia dauneaza grav sanatatii … mintale”

Sper ca titlul este suficient de dur pe cat sunt de discriminatorii mesajele unor arhierei si ale unor credinciosi ultraortodocsi. Ce s-a intamplat ieri seara, 20 februarie 2013, la Muzeul Taranului Roman, cantecele legionare si manifestarile de ura fata de cei cu alta orientare sexuala nu isi gasesc explicatie decat daca luam in calcul ideea ca ortodoxia, ideile ortodoxe transmise de “avocatii” Bisericii Ortodoxe Romane duc la indobitocire. De altfel, nu vad nici un fel de diferenta intre manifestarea ilegala de ieri seara si comportamentul talibanilor in Afganistan (inchiderea cinematografelor, interzicerea muzicii pentru ca videoclip-urile arata trupuri de femei miscandu-se lasciv etc.).

La fel ca in cazul talibanilor, ultraortodocsii nu pun accent pe uzul ratiunii, ci, dimpotriva, pe suprimarea ei. Sa va ofer un exemplu. In materie de sexualitate, pe site-ul FORUM CRESTIN ORTODOX gasim urmatorul comentariu lasat de unul dintre administratorii forumului:

Orgasmul este o experienta puternica care are ca urmare diminuarea functiilor spirituale: slabirea simturilor, a ratiunii.

Cu fiecare orgasm fiinta umana înainteaza spre dezintegrare.

Observând batrânii care au avut viata sexuala si cei care nu au avut (calugari si calugarite, preoti catolici) observam o puternica degradare la primii si pastrarea puterilor sufletesti la cei din cealalta categorie.

Cred ca placerea orgasmului trebuie evitata, unirea trupeasca sa fie facuta doar pentru nastere de prunci, cu o lupta contra gustarii placerii.

Iar ceva mai jos, raspunzand unui internaut mirat, acelasi utilizator intitulat “Traditie” afirma:

Ori crezi în spermatozoizi ori în Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, nu are nevoie de orgasme ca sa faca spermatozoizii sa înainteze.

Orgasmul poate fi evitat. Nu este obligatoriu sa ai orgasm iar el are efectele descrise. Esti de acord sau esti de parere ca orgasmul nu afecteaza integritatea fiintei umane?

A cauta mântuirea în sexualitate suna a ezoterism pagân si cred ca nu doar suna. COnstiinta sexuala si emotia sexuala nu sunt ontologice fiintei umane, se datoreaza adaosului cultural si împatimirii.

Sunt doua feluri de placeri care vin peste om, unele sunt de la Dumnezeu, sunt nevatamatoare si se manifesta fata ca omul sa trebuiasca sa faca un act trupesc sau la nivelul miscarilor inimii (alegerilor). Si sunt placeri care se manifesta numai daca omul îsi da acceptul, între care si orgasmul. Acestea pot si trebuie sa fie evitate.

Sau ca dovada de totala lipsa de coerenta, specifica mai degraba celor cu tulburari sus la mansarda:

Placerea extrem de intensa aduce o modificare distructiva în fiinta umana. Pacatele sunt tipuri de fapte oprite de Dumnezeu pentru ca sunt nocive.

Cu oameni care sustin astfel de ineptii nu poti discuta. De altfel, este mai bine sa-i eviti, sa-i izolezi din punct de vedere social fiindca altfel te poti trezi cu ei la capul patului cu pusca. La fel cu fanaticii religiosi din SUA (vezi cazul Waco, de exemplu) sau cine stie ce tara din sudul Asiei (vezi atacul sangeros din Bali comis asupra unor crestini). Astfel de indivizi, daca nu ajung intr-o institutie care sa-i ajute sa puna din nou stapanire pe propriile lor facultati mintale, produc multa ‘durere’ la nivel social. Cam asa cum s-a intamplat aseara.

Mesajele reproduse mai sus sunt o dovada ca acesti indivizi nu gandesc, ca nivelul lor de educatie, chiar daca au trecut printr-o scoala, printr-o facultate, este nul. Ce ore de biologie sau anatomie umana, ce cunostinte generale privitoare la functionarea organismului uman. Ele ma trimit cu gandul la persecutarea celor care, in Evul Mediu, invatau medicina performand autopsii. Procesul biologic era considerat tabu, organele la fel, orice iesea din spatiul misticismului desantat era de blamat si de interzis. Ca atare, oamenii murea de diverse boli degenerative fiindca medicii, in Occidentul latin, invatau medicina nu cunoscand corpul uman, ci cum bat vanturile (pentru Thoma de Aquino femeia era produsul vanturilor umede care bat dinspre miazanoapte).

Spun inca o data: ortodoxia dauneaza grav sanatatii mintale atata vreme cat ea promoveaza misticismul, educatia precara, orbirea intelectuala si intoleranta. Introducerea religiei ca materie obligatorie in invatamantul romanesc nu este nimic altceva decat o masura menita sa promoveze aceste linii directoare pentru Biserica Ortodoxa Romana.

2 Comments

  1. mare dreptate. m-am dus la preot inainte de nunta si fara jena m-a intrebat daca am facut sex doar cu viitorul sot sau si cu altul. ce era sa-i spun?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.