Isterie in masa pe tema carnii de cal

Ies pentru 3 minute din scorbura ca sa pun un comentariu naspa. Aud ca se zburleste Europa “occidentala” la Romania pentru ca ar fi vandut carne de cal drept carne de vita. Apoi se descopera un focar de infectie la un abator din UK care trimitea carne de cal inadecvata consumului catre Franta iar un ministru britanic isi cere scuze. Mai tarziu, vine randul Frantei sa-si puna cenusa in cap fiindca, de fapt, in toata povestea ei erau vinovatii, Romania neavand nici cel mai mic rol.

Acum imi pun eu o intrebare: care este problema cu carnea de cal? 1. Nici una: nimeni nu a reclamat ca nu ar fi buna, ci doar ca ar fi fost gresit eticheta sau, in unele cazuri, prezenta urme ale unui medicament utilizat in tratarea infectiilor. 2. In Italia si Franta, cum de altfel se intampla si in UK, carnea de cal se consuma la fel ca cea de porc sau cea de vita. Deci de ce ne punem mainile in cap?! In Australia se mananca la greu carne de cangur. Nu am vazut pe nimeni sa se planga (aproape pe nimeni… am niste cuvinte dragi pentru PETA). De ce spun romanii “cah” la carnea de cal?! Ca sa nu amintesc de expresia aceea … discriminatorie.

In al alta ordine de idei: Beep, Beep, Beep Radu Marinas de la Reuters pentru idiotenia “It is not just British consumers who can’t stomach the prospect of eating horse; some of Romania’s farmers are distressed at the thought of their animal becoming someone’s dinner.” http://www.reuters.com/article/2013/02/13/us-romania-horsemeat-idUSBRE91C0PM20130213

{Preluare de pe contul meu de Fb}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.