Cu totul intamplator, am dat astazi peste inca un pokemon care a publicat o asa-zisa carte de etica aplicata. Editura Lumen, aceasta celebra editura cu acreditare CNCSIS, a publicat in 2012 volumul “Etica si deontologie profesionala” (sic!) semnat de un anume Antonio Sandu. Acest impostor scrie la pagina 187 urmatoarele:
“Supervizarea de etica ca metoda de suport a profesionistilor din domeniile eticii si bioeticii are drept obiectiv imbunatatirea performantelor eticianului, cresterea motivatiei acestuia si dezvoltarea unui mediu de lucru performant urmarind celel mai inalte standarde profesionale si etice de interventie. […] Supervizarea de etica se adreseaza, pe de o parte, consilierilor si consultantilor de etica si bioetica si reprezinta activitatea de supervizare de etica in intelesul dat de: American Filosophical (sic!) Practitioners Asociation (sic!) cat si membrilor comisiilor si birourilor de etica, managerilor de etica, etc., dar si practicienilor din domeniile sociale care in mod concret actioneaza cu instrumente care necesita analize etice atat din perspectiva acceptabilitatii, cat si din cea a aplicarilor concrete.”
Nu insist in a demonstra de ce este un impostor. M-ar lua durerea de cap.
Pe coperta 4, daca ne uitam putin si acolo, dam peste o descriere a pokemonului. Citez la intamplare: “Contributiile autorului in domeniu vizeaza dezvoltarea unei etici apreciative a ingrijirii derivata din perspectiva apreciativa constructionista si metafizica cuantica, fiind o resemnificare a temelor metafizicii traditionale in contextul noilor dezvoltari ale stiintei contemporane. Autorul propune o noua metodologie filosofica numita constructionism fractalic…”