Cel mai bine vandut ziar din Romania

Desi nu mai cumpar ziarele din Romania decat ocazional, si atunci doar ca sa le arat studentilor mei, azi m-am uitat peste tirajele medii lunare din ultimii 3 ani. BRAT a fost atat de dragut si ne-a pus la dispozitie un instrument online care ne ajuta sa vedem cam pe unde se claseaza presa romaneasca din perspectiva difuzarii. Rezultatul comparatiei tirajelor din ianuarie 2009 si pana in martie 2012 nu este deloc socant: cel mai vandut ziar din Romania este indisputabil “Click” – 142711 exemplare, tiraj mediu difuzat in luna martie 2012. Pe locul 2 se claseaza “Romania Libera”, cu un amarat de 31613 exemplare. Ce spune asta despre nivelul de educatie din Romania?!

Cat priveste cotidienele “quality”, rezultatul este complet dezamagitor: nu avem nici macar un ziar care sa treaca de 35 mii de exemplare in luna ianuarie 2012. Pentru ilustratie:

Acum intorceti-va inapoi la “Click!” si intrebati-va ce publica acest ziar. Sex, violenta, credinte populare la rang de stiinta, stiri inventate, viata privata a oricui, reclame la “linii fierbinti” si bordeluri ori pseudo-doctori care “trateaza” fisurile anale. Zero informatie, 100% cancan. Zero cultura, 100% imbecilitate. Zero social, 100% mondenitati. Asta se vinde bine in Romania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.