Litoralul romanesc, training in Romania

Am avut o saptamana in care nu am mai apucat sa scriu nimic pe blog. Imi pare rau ca nu mi-am gasit timp sa scriu caci as fi avut extrem de multe lucruri de povestit. De la lipsa de transparenta a companiilor din Romania pana la impostura unei firme de training in domeniul … eticii in afaceri. Am sa revin la ele cu alta ocazie. Sau despre manageri nepriceputi la management si plagiat in mediul academic si in zona firmelor de training.

Acum vreau sa va relatez cu totul altceva, si anume vreau sa va spun de ce nu aleg niciodata din proprie initiativa litoralul romanesc ca destinatie pentru relaxare sau munca si de ce nu cred ca poti organiza traininguri profesioniste in hotelurile din Romania. Experienta din ultimii 10 ani m-a invatat ca atunci cand mi se propune un training intr-un hotel sau oriunde prin tara, trebuie sa fiu extrem de vigilent la conditiile de cazare si la cum arata sala in care urmeaza sa prestez. Evident ca de cele mai multe ori, cu toata vigilenta din lume, nu reusesc sa am parte de conditiile minime, decente, pentru ce trebuie sa fac. Si asa ajung sa ma urc pe un piedestal ca sa pot scrie la un flipchart sau sa sar coarda in jurul unui stalp ca sa vad intreaga sala.

Nu as vrea sa se inteleaga ca sunt eu un individ arogant, cu nasul pe sus. Nicidecum! sau asa imi place mie sa cred despre mine insumi. Aici vorbesc despre conditii care sunt minimale pentru a putea motiva trainerul si cursantii, ca sa nu strici dinamica grupului de participanti, ca sa nu te trezesti ca ti-ai pierdut audienta fiindca jumatate din ea te vede iar cealalta jumatate iti admira un sfert din urechea stanga.

Ma tot intreb de unde sa incep cu comentarii. De la prima imagine pe care o ai despre locul unde urmeaza sa te cazezi?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.