Sugestiile voastre pentru “Romanian Applied Ethics Awards”

Dupa cum am anuntat in vreo doua randuri pe acest blog, am de gand sa premiez in fiecare an cele mai bune productii stiintifice din domeniul Eticilor Aplicate. Vreau sa impulsionez acest domeniu si cred ca o astfel de recunoastere e un bun motivator pentru cei care se ocupa de etica aplicata. Nu vor fi niste premii precum cele de la Gala Premiilor in Educatie, dar va fi mai degraba un fel de apreciere venita din partea comunitatii de specialitate pentru cartea si articolul anului.

Principiile premierii sunt descrise intr-o pagina in lucru de pe site-ul Centrului pentru Studii Avansate in Management si Etica Aplicata (CARMAE). Iar selectia o va face un comitet de specialitate pe care nu-l vom publica pentru a nu starni resentimentele celor care nu vor fi luati in considerare. Experienta din ultimele 5 luni m-au facut sa iau o astfel de decizie. Tot ce pot sa spun este ca in comitetul care jurizeaza vor fi si specialisti din strainatate, care nu au nici o legatura cu Romania in afara colaborarilor cu CARMAE.

Eh, si acum ajung la scopul acestui scurt post: ceea ce vreau eu de la voi este sa-mi indicati carti si articole de etica aplicata scrise de romani. Acestea trebuie sa fi fost publicate in perioada August 2011 – August 2012. Nu se accepta reeditarile sau auto-plagiatul (publicarea aceleiasi carti, dar cu alt titlu). Lasati-mi aici un comentariu cu referinta pe care voi credeti ca ar trebui sa o ia in calcul juriul si noi o sa facem tot posibilul sa ajungem la autor si la textul/textele sale.

Romanian Applied Ethics Awards

Pe langa sugestiile de carti si articole pe care sa le premiem, puteti sa ne lasati si comentarii despre cartile si articolele de etica plagiate. Sunt “cateva”, dar cu siguranta nu le stiu pe toate. Orice remarca este importanta. In felul acesta incercam sa ne eliberam de puslamalele care au ajuns sau vor ajunge sa predea in universitatile din Romania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.