Phoenix Criminal Lawyer

ETHICS & OTHER THINGS

Cristian Ducu

'If managers lack integrity, that behavior is copied down through the organization.' (Robert Noyce)

Un nou plagiator de marca: procurorul sef al Romaniei – Laura Codruta Kovesi

Aflu azi ca avem un nou caz de plagiator de marca. De data asta e vorba chiar despre procurorul sef al Romaniei, cea care in urma cu un an si ceva facea ca informatii clasificate sa se scurga inspre redactia Evz, aceeasi persoana care pana mai ieri se batea cu pumnii in piept ca lupta pentru o justitie curata, corecta. Ati recunoscut-o, bineinteles, pe duduia Laura Codruta Kovesi, ilustrul “procuror copy-paste”.

Evident, nici de aceasta data nu vom avea parte de un gest de minima onoare. Laura Codruta Kovesi a cerut deja Consiliului Suprem al Magistraturii sa-i apere “onoarea”, respingand acuzatia de plagiat formulata de catre Grupul de Investigatii Politice (GIP). Argumentele sale sunt inexistente in conditiile in care GIP a pus in paralel lucrarea de doctorat a procurorului sef si multiplele surse din care s-a “inspirat”.

Situatia nu este doar rusinoasa ori hilara, in functie de cat esti de implicat in sistemul educational romanesc, ci de-a dreptul exploziva fiindca poate duce, daca avem capul pe umeri, la alte verificari de teze de doctorat sau lucrari stiintifice. De exemplu, ar fi de luat la puricat tezele de master si de doctorat de la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, acolo unde insasi Elena Udrea este doctoranda in “stiinte militare”. Sau volumele scoase pe banda rulanta de multe dintre cadrele didactice de la universitatile particulare autohtone, ale caror edituri nu au consiliu stiintific decat pe hartie.

Revenind la Kovesi, dovezile prezente pe site-ul GIP prezinta un plagiat extrem de prost facut. O buna parte din fragmentele prezentate in paralel de echipa lui Mugur Ciuvica indica drept sursa texte publicate pe site-uri de referate (e.g., www.referate.ro). In acest conditii ma intreb cand va binevoi aceasta duduie sa-si dea demisia. Mai mult decat atat, cand i se va ridica titlul de doctor?!

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Un nou plagiator de marca: procurorul sef al Romaniei – Laura Codruta Kovesi”

Don't miss!

Events, organisations and initiatives I support. For details, just visit their official websites!