“Te-am plagiat!”

Circula un nou salut pe holurile Palatului Victoria: “Te-am plagiat!” =))

Daca plagiatul lui Mang se dovedeste a fi real, atunci este rusinos ce se intampla acum la Educatie. Totusi, tind sa cred ca la fel de rusinos este sa strigi “Plagiat!” cand tu insuti ai plagiat sau ti-ai rezumat ‘contributia stiintifica’ la parafrazarea studiilor altor specialisti.

In presa de zilele acestea, cazul este amplu acoperit. Atat presa portocalie, cat si cea rosiatica/galbena trateaza in extenso si se rup in comentarii pe marginea cazului. Cu totii vad, in functie de lentila care le este pusa, ori vinovatia maximala a lui Mang ori complotul pdl-ist impotriva unui reprezentant al fostei Opozitii. Printre toate acestea razbate o singura voce lucida, cea a lui Varujan Pambuccian. Acest om, catre care de fel nu am nici un fel de apetenta, spune un lucru extrem de important, si anume ca pana la a-l condamna pe Mang trebuie sa ne uitam la dovezi. Iar la ora actuala se pare ca nu avem decat niste fisiere tip PDF, fisiere pe care oricine ar putea sa le masluiasca: “Trebuie văzute articolele publicate pe hârtie. Din ce am văzut prezentat de presă, acele documente, unele ale lui Mang, unele ale cercetătorilor mi s-a părut straniu. Dacă e adevărat, dacă acele PDF-uri sunt conforme cu articolele, ce am văzut nu e în regulă. Cred că dl Mang trebuie să explice.” (NewsIn)

Totusi, orice om corect, care se considera cat de se poate de corect, ar fi facut doua lucruri simple: (1) si-ar fi dat demisia considerand ca nu este normal ca un scandal care il vizeaza personal sa afecteze activitatea executivului si (2) ar fi dat in judecata — daca intr-adevar nu era/este vorba de un plagiat — acuzatorii. Nu pot sa nu observ atacul disproportionat la care s-au dedat anumiti asa-zisi jurnalisti, sprijiniti de oameni politici dornici de porcaiala.

Oricum ar sta lucrurile, ii dau dreptate unei bune prietene: cum naiba sa vrei sa guvernezi si sa nu te pregatesti, sa nu iti selectezi 2, 3 oameni competenti pe fiecare minister si sa-i ‘antrenezi’ pana isi preiau mandatele?! E sinucigas…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.