Despre presa romaneasca … din nou

Zilele acestea s-au perindat pe la tembelizor tot felul de dudui si domni care au incercat sa ne explice noua, poporului natang si prost, cum a fost cu explozia de la Maternitatea Giulesti. Respectivele si respectivii nu ezitau nici o clipa sa le arate degetul ‘obraznicilor’ de la diferitele servicii de interventii pentru modul ‘haotic’, in opinia lor, in care au actionat. Unele, mai inteligente decat altele, au reusit sa ne spuna printre randuri, randuri de saliva, sudoare puturoasa si invective ca vinovatul ar trebui cautat ba la Guvern (recte Boc), ba in mentalul colectiv romanesc.

Privind acest circ mediatic mi-am pus si eu intrebarea, simpla si lipsita de noima, cand se va schimba ceva in presa romaneasca? Cand voi primi informatiile despre un eveniment sau altul fara ca jurnalista sau jurnalistul X sa-si expuna parerea de neofit? Cand se va intampla ca in studio sa fie invitat un expert in domeniul abordat si nu politicieni, cucoane complexate de propriile esecuri sociale, duduite care isi construiesc o cariera din datul cu parerea ori pamfletari atotcunoscatori. Cand vor invata reporterii si realizatorii de emisiuni sa astepte raspunsul la o intrebare fara a mai incaleca intervievatul? Fara sa vreau sa par fatalist, cred ca raspunsul este “Niciodata!”.

1 Comment

  1. Felicitari pentru noul format. Mai cuprinzator, chiar daca la prima vedere s-a pierdut ceva din accesibilitate. Imi pare rau ca pun commentul aici, la un articol cu care n-are legatra, dar pagina de prezentare nu are optiunea de comentare.

    Numai bine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.