Masura incompetentei in CSR

Am tot “amenintat” ca voi reveni cu dovezi privind incompetenta celor care sunt pe piata de CSR din Romania, insa timpul nu prea mi-a permis sa ma ocup de asta. Acum revin cu o nota punctuala (este posibil sa o fi semnalat si in alta parte!). “Specialistii nr. 1 in CSR” pretind urmatoarele:

– making recommendations for setting up and maintaining a body of ethics officers (Ethics Committee) that will monitor the implementation of ethics values in the Code of conduct and investigate ethics issues

Ei nu prea stiu ca nu ai cum sa implementezi valorile si mai ales nu ai cum sa le implementezi intr-un cod de conduita. Pe de alta parte, ei nu fac diferenta intre Ofiterii de Etica (Ethics Officers) si Comitetul de Etica (Ethics Committee). Ei cred ca sunt acelasi lucru. Pe de alta parte, ei au impresia ca rolul Comitetului de Etica este acela “de a monitoriza implementarea valorilor etice in Codul de Conduita si investigarea problemelor de natura etica”, insa nici de data asta nu au nimerit-o. Sarmanii ar trebui sa puna mana pe o carte de Ethics Management inainte sa se apuce sa scrie pe site asa ceva.

Ce este mai grav, in opinia mea, este ca sunt tot felul de fatuce prin companii care dau o groaza de bani acestor impostori inainte de a verifica daca au sau nu competenta necesara, inainte de a se ocupa ele putin de temele respective astfel incat sa inteleaga despre ce este vorba, ce le cer potentialilor furnizor de servicii de consultanta si auditare etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.