Despre Romania, guvernanti si intelectuali

Reiau aici niste comentarii publicate pe profilul meu de pe Facebook.

Pretextul:

“Au inceput demersurile actualei guvernari pentru acreditarea ideii ca vor fi nevoiti sa mareasca TVA si Cota Unica de Impozitare la inceputul lui 2010. Insa acesti tovarasi sunt niste incompetenti pentru nu poti relansa economia punand o presiune si mai mare pe aceasta. In loc sa scada cuantumul impozitelor si taxelor precum si numarul lor astfel incat sa atraga investitorii, ei maresc nivelul de impozitare si taxare.”

Comentariul 1:

Din noiembrie 2008 si pana acum am asistat la o guvernare haotica si regresiva a Romaniei. M-am saturat de Pogea, de Videanu ori Udrea. Si sunt destul de pregatit, spun eu, ca sa le-o spun si in fata, la televizor. Le pot demonstra ca viziunea lor este nu gresita, ci de-a dreptul distructiva. Le pot demonstra si ca cele 8 zile de concediu fortat Read Moreincalca drepturile omului si standardele ILO. Le pot demonstra si ca politica de atragere de fonduri pentru sustinerea cheltuielilor publice de la banci va pune tara pe butuci. Le pot demonstra, in trei cuvinte, ca pot fi acuzati de “subminarea economiei nationale”.

PS: Acesta nu e un comentariu politic si nu are nici o legatura cu campania electorala. Comentariul meu are doua laturi: cea economica si cea profesionala.

PS: Oare de ce conflictul de interese functioneaza doar pentru noi, nu si pentru Blaga, Udrea ori Videanu. Oare faptul ca detii actiuni, tu direct sau familia ta, la companii care fac afaceri cu statul in timp ce tu esti membru al guvernului nu este un conflict de interese?

Comentariul 2:

“Si nu pot intelege cum unii intelectuali, care pretind ca sunt inzestrati si cu ratiune si cu inteligenta, nu vad aceste lucruri. Este de domeniul evidentei ca Romania se indreapta catre colaps sistemic (economic, institutional si social), iar ei trambiteaza ca masurile adoptate de guvernul Boc sunt cele care vor reforma Romania. Stimati confrati, Read Moreoare atat de orbi sa fiti la realitatile romanesti?! oare atat de falsi sa fiti incat sa nu intelegeti cum functioneaza o economie sau o organizatie, fie ea publica ori privata?!”

Comentariul 3:

“Si nu pot intelege nici cum aceeasi intelectuali — de exemplu, Ioan T. Morar, V. Tismaneanu, H.-R. Patapievici, Th. Paleologu et al. — pot pretinde ca ei detin “Adevarul suprem” si reprezinta “Stalpii moralitatii”. Chiar asa de groasa sa fie ceata ce va intuneca mintea?! Nu sunteti singurii care ati citit niste carti, nu sunteti singurii care scrieti (chiar daca unii Read Moredintre voi ati acaparat editurile si revistele romanesti), nu sunteti singurii preocupati de Dante, Hume, Eco, Thoma de Aquino, Augustin, Parintii Bisericii ori cine stie ce alti autori. Si nu sunteti nici cei mai buni. Voi iesiti in fata doar pentru ca la un moment dat ati facut un serviciu unui politician, pentru ca ati sprijinit cu condeiul vostru pe X sau Y, pentru ca ati pretins ca voi stiti mai bine decat oricine cum stau lucrurile, pentru ca, intr-o anumita conjunctura, v-ati intinat aura de intelectuali.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.