Recomandarile mele 03/2009

Pe 15 octombrie, am participat in calitate de moderator la a cincea editie a seminarului “IT-Finantare-Profitabilitate”. Evenimentul cu pricina s-a desfasurat la Galati si a reunit mai bine de 50 de mici intreprinzatori din comunitatile EBC din estul tarii. Obiectivul principal al seminarului a fost acela de a prezenta cateva modalitati in care tehnologia informatiei ii poate ajuta pe micii intreprinzatori sa-si dezvolte propria afacere.

La fel ca in cazul editiilor de la Oradea si Tirgu-Mures, am fost placut impresionat de cele doua povesti de succes pe care le-am prezentat in cadrul seminarului. Am vazut cu ochii mei cum doua persoane cu background diferit si cu posibilitati materiale diametral opuse au reusit sa genereze valoare financiara pornind de la specificul local dat de spatiul geografic unde se afla. Prima poveste de succes a avut in centru un mester popular, dl Dan Horgan, care realizeaza icoane pe sticla si icoane de vatra, oua incondeiate si masti din lemn, si care isi vinde produsele si-n strainatate cu ajutorul site-ului propriu.

Cea de-a doua poveste, ceva mai avansata, s-a concentrat pe Pensiunea “Pasha Sulina” din Delta Dunarii. Ce m-a impresionat in mod special la aceasta pensiune a fost imbinarea informatiei despre personalitati ale locului cu turismul. Ca sa intelegeti despre ce este vorba, va intreb: stiti cine au fost Sir John Stokes sau Sir Charles Hartley?! Daca nu, veti afla mai multe informatii pe www.pashasulina.ro, in sectiunea “Camere”.

Dan Horgan, mester popular
Dan Horgan, mester popular
Pensiunea "Pasha Sulina"
Pensiunea "Pasha Sulina"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.